Ontmoet de standhouders

MapTools B.V.

Lees meer

MapTools BV is gespecialiseerd in verkoop en verhuur van test- en meetapparatuur en data acquisitie systemen. 

Standhouders: Michiel Nijsen, Albert Anijs & Matthijs Nijsen

Wij bieden opleidingen op Test- en meetapparatuur, zowel norm als applicatie gericht. Ook bediening van de apparatuur en de bijbehorende software.

Bij huur kunt u snel aan de slag door de gratis instructie bij het ophalen van apparatuur.

Dit jaar staat MapTools samen met Hemmink en HV Advies met 4 thema’s op de meetmarkt: Aarde, PAT/Machinerichtlijn, PV en EVSE. Kom naar stand van MapTools om alles deze onderwerpen te leren.

 

Hemmink / Metrel

Lees meer

Hemmink is opgericht in 1951 en levert producten, oplossingen en concepten die toegepast worden in de (woning)bouw, utiliteit en industrie. Wij voorzien onder andere technische groothandels, installateurs, woningbouwverenigingen en industrie van innovatieve concepten en oplossingen. Dit doen we vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op een veilige, comfortabele en duurzame (leef)omgeving om in te wonen, werken en te verblijven. Naast het aanbieden van een groot assortiment kwalitatieve producten, helpen wij klanten graag als kennispartner met thema’s als slim en snel installeren, veilig en comfortabel wonen en industrieel kabelmanagement. Hierin zijn persoonlijke betrokkenheid, kennis van zaken en plezier zelfsprekend. Vanuit een resultaatgerichte aanpak bieden wij altijd de best passende oplossing en geven het juiste advies. Dát is wat Hemmink doet.

De afdeling Zeker Meten levert elektrotechnische meetinstrumenten en datanetwerktesters voor de industrie, installateur, paneelbouw, machinebouw en inspectiebedrijven. Onze partners en specialisten beschikken over kennis van de geldende normen en ervaring om de juiste meetoplossingen voor geavanceerde toepassingen te bieden. Zo kun je erop vertrouwen dat je veilig werkt en je metingen altijd betrouwbaar zijn.

De wet- en regelgeving rondom elektrische installaties ontwikkelt snel. Technieken, meetinstrumenten en analysemethodes verbeteren waardoor toepassingen verbreden. Met het ‘Zeker Meten’ concept ondersteunen wij installateurs en inspecteurs bij het inspecteren van elektrische installaties en het keuren van elektrische arbeidsmiddelen, alles conform de normen NEN 1010 en NEN 3140, samen met onze gespecialiseerde partners. Voor de elektrotechnische installateur en inspecteur bieden wij het merk Metrel. Metrel is fabrikant en ontwikkelaar van meetapparatuur sinds 1957. Door de continue ontwikkeling van haar producten staat Metrel op een toonaangevende positie in de markt van elektrische installatietesters, apparatentesters en PV-testers.

Ook datanetwerken worden in toenemende mate onderdeel van het werkgebied van de installateur. Om netwerkproblemen voor te zijn en faalkosten te verlagen zijn netwerktesters het aangewezen inspectiemiddel. Het uitgebreide meetpakket van TREND Networks geeft installateurs, netwerkbeheerders en andere IT-professionals, high-end oplossingen voor verificatie, kwalificatie en certificatie van koper- en glasvezelnetwerken.

Het productenpakket van Zeker Meten bestaat onder andere uit:

Installatietesters en apparatentesters
PV-meetinstrumenten
Stroomtangen en multimeters
Power Quality testers
Datanetwerktesters
Aardings– en isolatieweerstandtesters
Testinstrumenten verdeelinrichtingen en machines
 

Voor merkonafhankelijke kalibratie en reparatie van meetinstrumenten kun je terecht bij het merkonafhankelijk, RvA geaccrediteerd kalibratie- en reparatielaboratorium MeterCare.

Batenburg Applied Technologies

Lees meer

Meettechniek, Batenburg Applied Technologies 

Standhouder: Dik Vink

Met activiteiten in energietechniek, installatietechniek en industriële elektronica begrijpen de bedrijven onder de vlag van Batenburg Techniek als geen ander de noodzaak van meten en analyseren. Zonder deze stappen is het opleveren, onderhouden en repareren van elektrotechnisch installatiewerk onmogelijk.

Het is dus niet vreemd dat Batenburg Applied Technologies met een subdivisie Meettechniek een cruciale rol speelt in controle- en kwaliteitsprocessen van de elektrotechnische sector. De kennis en middelen die we tot onze beschikking hebben worden niet alleen gebruikt door onze zusterbedrijven, maar leveren we ook aan externe partijen waaronder energiebedrijven, installatiebedrijven, laboratoria en universiteiten.

Een van de merken test- en meetinstrumenten die wij actief vertegenwoordigen is Hioki. Van dit fabricaat leveren wij jaren meetoplossingen voor tal van toepassingen. Het pakket bestaat onder andere uit Power Quality analyzers, batterijtesters, isolatieweerstandtesters, dataloggers en multimeters. Door te blijven innoveren weet Hioki regelmatig de inzetbaarheid en efficiëntie van meet- en inspectieapparatuur verder te verbeteren, zowel op inspectie- als rapportageniveau.

Behalve de instrumenten van Hioki levert Batenburg Applied Technologies nog meer oplossingen op het gebied van meet- en kalibratietechniek. Met de vertegenwoordiging van BK Precision hebben wij een breed pakket aan meetapparatuur toegevoegd aan ons portfolio voor het meten, testen en analyseren in vooraanstaande technische en wetenschappelijke disciplines.

Voor installateurs die actief zijn in de panelenbouw en de ontwikkeling van besturingskasten leveren wij DIN-rail meetcomponenten, waaronder paneelmeters, transducers, relais en trafo’s, van Secure Meters (het voormalige CEWE Instrument) en ZIEHL.


Havé Digitap

Lees meer

Havé-Digitap: Meer dan een elektrotechnische groothandel

Standhouders: Raymond Voorbergen & Wim van Hoof

Wij zijn sinds 1977 leverancier én kennispartner op het gebied van test- en meetapparatuur. Vanuit ons distributiecentrum in Molenaarsgraaf leveren we een compleet assortiment van gerenommeerde merken zoals Fluke, FLIR, Sonel en Kyoritsu. Hier staat ook een team van specialisten klaar voor advies, trainingen, demonstraties en onderhoud.

Weet het beter. Meet het beter.
Bij Havé-Digitap willen we de elektrotechnische branche versterken. Met kennisdeling maken wij het verschil. Door onze unieke Weet & Meet-voordelen koop je niet alleen bij een leverancier, maar bij een specialist in test- en meetapparatuur.

Onze missie
Onze specialisten staan voor je klaar
Onze gecertificeerde productspecialisten weten waar ze het over hebben. Ze ondersteunen jou met passende adviezen, bieden verschillende trainingen aan en verzorgen productdemonstraties.
Daarnaast houden zij jouw gereedschap up-to-date en in topconditie met periodieke kalibratie, onderhoud en reparaties.

Kalibratie & onderhoud
Als je investeert in een test- of meetinstrument, wil je zeker weten dat deze betrouwbare resultaten geeft. Het is daarom van belang om jouw instrument periodiek te laten onderhouden en kalibreren.  Bij Havé-Digitap hebben we jarenlange ervaring met de kalibratie en onderhoud van veel verschillende instrumenten. Dit doen we in ons eigen Kalibratie & servicecenter.

Vanaf 3 september 2024 is ons bedrijf en kalibratie center ISO 9001:2015 gecertificeerd.
Hiermee voldoen wij aan de eisen die aan de kalibratie-instelling worden gesteld volgens SCIOS scope norm.
Tijdens de inspectiemeetmarkt willen we vooral onze leveranciers FLIR, Sonel en Kyoritsu onder de aandacht brengen.
Productspecialisten Raymond Voorbergen en Wim Van Hoof kijken er naar uit om jou te ontmoeten op onze stand.

Bekijk alle deelnemende bedrijven: