Presentatie tijden

Zaal 1 – De IJssel

Zaal 2 – De Merwede

9:30 - 10:15 -- HyTEPS - Arc Flash

10:30 - 11:15 -- Maptools - Wat kun je met de Metrel Mi3144-Z800 en waarom iedere inspecteur deze moet hebben

Presentatie door Michiel Nijsen en (HyTEPS) Joost Giesbers

ZL-N ZL-PE Metingen, Kortsluitstromen en de relatie met ARC Flash, Zeer lage weerstandmetingen, Selectieve weerstandmeting (hoofdschakelaars/zekeringen), Grid weerstand en selectieve gridweerstandmeting, Accu weerstand meting.

11:30 - 12:15 -- IONIO - Veilig meten volgens de EN50191

Presentatie door Gijsbert van Brummelen

Leveranciers en producenten van (hoogspanning) test- en meetsystemen vermelden in hun datasheet en/of handleiding dat het systeem aan de gestelde eisen voldoet. Vaak zal hier verwezen worden naar de NEN-EN 50191:2010. Installatie en bedrijfsvoering van elektrische beproevingsapparatuur. Maar is dat is ook het geval als jij de tester uitpakt, neerzet en in gebruik neemt? Het antwoord is nee. Een bedrijf dat de meetapparatuur in gebruik neemt is zelf verantwoordelijk om het systeem zo in gebruik te nemen dat deze voldoet aan de (lokale) richtlijnen en geldende normeringen. Meer inzicht krijgen in de regelgeving? Of op zoek naar meer inzicht over de richtlijn? In deze presentatie gaan we items doornemen om test- en meetsystemen veilig toe te passen.

11:45 - 13:15 - Doorlopende buffetlunch

In de middag zal door Van Der Valk een gezonde broodjeslunch worden verzorgt.

13:00 - 13:45 -- Van Empel - Doe mij maar een elektrische installatie!

Presentatie door John van Weerd

In deze presentatie nemen wij je mee in het inmiddels dichtbegroeide bos in inspectieland van elektrotechnische installaties, hoe dit af te stemmen met de klant. Voor wie móet nu eigenlijk de inspectie plaatsvinden? Is het een verplichting of heeft het toegevoegde waarde voor de klant? Hoe stem je af met de klant welke inspectie relevant is? En als ik ga inspecteren, volgens welke norm dan: NEN1010, NEN3140 of NTA8220? Wanneer wordt het gezien als een bijzondere ruimte zoals een medisch gebruikte ruimte? Hoe zit dat dan in relatie tot de SCIOS regeling? Wie zijn de eisende partijen, zoals overheid of verzekeraar?

14:00 - 14:45 -- iKeur - Verantwoordelijk en aansprakelijk als Inspecteur

9:30 - 10:15 -- GMC Instruments - Introdoctie nieuwe Profitest: De Profitest MF XTRA

De Profitest is wellicht één van de bekendste installatietesters op de markt en de Masterversie wordt dan ook in Nederland door vele klanten gebruikt. GossenMetrawatt is in alle stilte bezig geweest om een volledig nieuwe versie als opvolger te ontwikkelen. Deze tester zal in dit seminar geïntroduceerd worden, waarbij we met name ingaan op het totale testsysteem waarbij Izytron. IQ software meegenomen wordt. Bovendien laten we alle benodigde accessoires zien die voor PV panelen en laadpalen nodig zijn.

10:30 - 11:15 -- Inspectieportal - Inspectora introductie

Presentatie door Matthijs Nijsen

Sneller en efficiënter inspecteren met Inspectora. In deze presentatie leer je alles over de beginselen van de software. Vanaf het begin tot het eind zal er een inspectieproces worden doorlopen vanaf aanmaken van een klant en het opstellen van een inspectieplan tot en met het generen van het rapport. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. klanten en objecten aanmaken, een inspectieplan opstellen, het uitvoeren van een inspectie op locatie met inspectora offline en het maken van een rapport.

11:30 - 11:45 -- Inspectieportal - Inspectora Tips & Tricks

Presentatie door Jay Smeekes

In deze verdiepende presentie van Inspectora wordt dieper ingegaan op de inspectiesoftware. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. Arc Flash, de rapportage offline module, Online Sankeydiagrammen, condititiemeting, en de uitbreiding van Info bij inspectie. Deze presentatie is zowel voor ervaren gebruikers als voor geïntreseerden die meer willen weten over de vele functies die in software zitten.

11:45 - 13:15 - Doorlopende buffetlunch

In de middag zal door Van Der Valk een gezonde broodjeslunch worden verzorgt.

13:00 - 13:45 -- Metrel - Het proces van meting tot rapportage voor laadpalen

Presentatie door Louis Meijer en Jeroen Schipper

Hoe kan ik mijn inspecties voor EV-laadpalen versnellen? Hoe krijg ik al mijn data snel in een rapportage? Kan ik ook een check-list maken voor mijn installatietester? Allemaal vragen die wij dagelijks vernemen van installateurs en inspecteurs.

Tijdens deze sessie nemen wij u mee in het proces van meting tot rapportage voor EV-laadpalen met de Metrel MI3155 Eurotest XD en de A1532XA EVSE adapter.

Gecombineerd met een Metrel EurotestXC of Metrel EurotestXD installatietester is de Metrel A1532(XA) EVSE-adapter een handig NEN 1010 inspectiemiddel voor Mode 3 Type 2 laadinrichtingen. Bij gebruik in combinatie met AutoSequences, vooraf ingebouwd in bijvoorbeeld de Eurotest XD (MI3155), kan het complete EVSE-laadstation elektrisch en functioneel met één druk op de knop (stap voor stap) worden getest.

Een inspectiestructuur kan vooraf worden aangemaakt met de geheel vernieuwde Metrel ES Manager software. Maar ook in het veld kan eenvoudig de structuur van een installatie of gebouw worden aangepast of aangevuld. In combinatie met de unieke AutoSequences, ideaal voor de inspecteur.

14:00 - 14:45 -- Fluke - Power Quality inzicht - Wat is wijsheid voor de Inspecteur?

Presentatie door Bert van Bruchem

De NEN-1010 refereert specifiek naar de effecten van het toenemend gebruik van elektronica en elektrische energie. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen als energiebron of het opladen van elektrische voertuigen.  Symptomen veroorzaakt door bijvoorbeeld harmonischen of onbalans spelen dan ook meer en meer een rol. Daarnaast maakt de huidige situatie duidelijk dat inzicht hebben in energiestromen en dus verbruik ook essentieel is. Wat kan dan een Power Quality Analyzer of Logger voor u betekenen? En welk specifiek model zou van nut kunnen zijn voor uw specifieke toepassing?