10:00 - 10:45 Industriele beeldvorming door Fluke Nederland

Industriële beeldvorming, geluidscamera’s, boroscopen en industriële diagnose
Versnel inspecties en neem belangrijke beslissingen over onderhoud met de nieuwste technologische ontwikkelingen.
Van warmtebeeld camera’s, akoestische en ultrasone geluidscamera’s met hoge resolutie tot HD-boroscopen die stilstaande beelden, video’s en uv-beelden kunnen vastleggen.
Deze nieuwe technologieën zijn zo eenvoudig dat iedereen ze kan gebruiken, maar ook geavanceerd genoeg om de informatie te bieden die nodig is om de juiste beslissingen voor onderhoud te nemen.

11:00 - 11:45 Scope 12 zonne pannelen meten door van Empel Training en Opleiding

Zonnepaneelinstallaties staan in het middelpunt van de belangstelling. Niet alleen omdat ze een bijdrage leveren aan circulaire energie, maar helaas ook omdat ze veel gebouwbranden veroorzaken. Om gebouweigenaren toch zekerheid te kunnen geven over de mate van veiligheid van de installatie, heeft SCIOS scope 12 ontwikkeld. In deze scope staat omschreven hoe een zonnepaneelinstallatie gecontroleerd moet worden om aan te tonen dat een installatie voldoet aan de voorschriften.

Welke metingen moeten hierbij worden uitgevoerd? Wat moet je wél en juist níet doen bij de metingen? Wat zijn de addertjes onder het gras? Accepteert de verzekering deze metingen?

Als een van de eersten biedt van Empel Opleidingen en Training opleidingen voor scope 12 aan. We laten vanuit een ruime ervaring graag zien wat u moet weten over het inspecteren van zonnepaneelinstallaties.

11:00 - 11:30 rondleiding zweefvliegclub

Een clublid van de zweefvliegclub geeft een rondleiding, en laat alle aspecten zien die met zweefvliegen te maken hebben. Vilegen en inspectie horen bij elkaar er zal dan ook geprobeerd een bruggetje te maken naar onze inspectiepraktijk.

12:00 - 12:45 GMC Instrument Inspectie meettechnieken

GMC-Instruments laat zien hoe haar toekomst visie is op meten en inspecteren. We zullen daarbij live laten zien hoe slimme combinatie van hardware en software uw werk in toekomst eenvoudiger gaat maken. We zullen ons met name richten op Secutest, Profitest en Izytron.iq.

13:00 - 13:45 Inspecteren met drones door Matthijs Nijsen Yakana en Hubert de Veer HV advies

Bliksembeveiliging Inspectie van boven.
Dakinspecties van bliksembeveiliginginstallaties Kennen een veiligheidsrisico en kosten tijd. Door de inzet van een drone kan een eerste inspectie met video en foto kosten besparend zijn. Een drone helpt een vakman.

14:00 - 14:45 Inspectie standariseren volgens IB22 door Jay Smeeks Inspectieportal

IB22 beschrijft de hoe gebreken, defecten en afwijkingen van elektrische materieel geclassificeerd worden. IB22 is met deskundigen methodische geschreven. De methode heeft de naam MvdC.
Er is tot op heden geen gemeenschappelijk kader waarmee in vergelijkbare situaties tot vergelijkbare classificaties wordt gekomen. MvdC is een methode voor classificatie die uitgaat van de kennis, vakmanschap en inzicht van de inspecteur.

14:00 - 14:30 rondleiding zweefvliegclub

Een clublid van de zweefvliegclub geeft een rondleiding, en laat alle aspecten zien die met zweefvliegen te maken hebben. Vilegen en inspectie horen bij elkaar er zal dan ook geprobeerd een bruggetje te maken naar onze inspectiepraktijk.